In 1996 heb ik Haanappel Art International – Bureau voor Cultuureducatie opgericht, met als doel kunsthistorische cursussen, lezingen, studiedagen, excursies en reizen te organiseren. In 2009 kwam daar het Instituut voor Vrouwelijke Kunstgeschiedenis bij. Inmiddels hebben heel veel mensen kennis gemaakt met mijn missie voor een egalitaire kunstgeschiedenis, waar mannelijke en vrouwelijke kunstenaars op basis van gelijkwaardigheid worden behandeld.

In 2010 ben ik gaan schrijven en zijn achtereenvolgens Het Parijs van Isis en Herstory of Art verschenen. Beide boeken zijn al enkele jaren uitverkocht. Daarom heb ik samen met mijn broer Bernd Haanappel een uitgeverij opgericht, Haanappel Publishers, ten einde de boeken opnieuw uit te geven.

Tijdens het collegejaar 2017/2018 heb ik schrijfverlof genomen en zal slechts de basiscursus kunstgeschiedenis doceren. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en heb ik besloten een aantal hele fraaie en interessante lezingen, masterclasses en themadagen te organiseren. Scroll maar naar beneden om te ontdekken wat voor moois er op het programma staat. Door op een foto te klikken, krijg je meer informatie over de specifieke evenementen en kun je je ook aanmelden.

Basiscursus kunstgeschiedenis
The Story of Art

september 2017  t/m april 2018
dinsdagochtend – Tilburg University
Meer informatie: www.storyofart.nl

Masterclass Camille Claudel

ter gelegenheid van haar verjaardag
8 december 2017 – Tilburg University

Kerst in de beeldende kunst

feestelijke lezing met na afloop een glas Glühwein, kerstbrood en een leuke attentie
11 december 2017 –  Baptistenkerk Arnhem
14 december 2017 – Tilburg University
klik hier om aan te melden

Exclusieve Themadag Gustav Klimt

ter ere van zijn 100e sterfdag
maandag 5 februari 2018
Tilburg University

PowervrouwenDag

ter gelegenheid van wereld vrouwendag #herstoryofart en meer
8 maart 2018, locatie volgt

VIP Themadag 80 jaar Kröller Müller Museum

datum en locatie volgen

Om meer mensen te bereiken, heb ik samen met mijn broer Bernd de online Kunstgeschiedenis Academie opgericht, waar je – waar ook ter wereld, vanaf je eigen computer, tablet of telefoon – in je eigen tijd en op je eigen tempo mijn fascinerende colleges en masterclasses volgen. De Kunstgeschiedenis Academie is onderdeel van Haanappel Publishers.

Wil je weten of het volgen van online kunstgeschiedenis onderwijs ook iets voor jou is? Volg dan eerst een gratis introductie Maak Kennis Met Kunstgeschiedenis. Meer informatie en/of aanmelden? Klik op onderstaande foto.

Pin It on Pinterest

Share This