LEES DE ERVARINGEN VAN ANDEREN

THE STORY OF ART – KUNSTGESCHIEDENIS

Karin Haanappel’s gave is om haar enthousiasme en passie voor kunstgeschiedenis in het algemeen en de geschiedenis van vrouwelijke kunstenaars in het bijzonder op een sprankelende en boeiende manier over te brengen op haar toehoorders. Ieder hangt aan haar lippen ademloos te luisteren en haar zelf gemaakte powers points zijn altijd prachtige om naar te kijken met hele mooie grote afbeeldingen. Enige jaren geleden heeft zij het Instituut voor Vrouwelijke kunstgeschiedenis opgezet en heeft zij een prachtig boek geschreven ‘Her Story of Art’ zodat zij recht kan doen aan al die vrouwenlijke kunstenaars uit de geschiedenis en iedereen er van kan genieten. Zodat HIStory dan eindelijk een gezamenlijke geschiedenis kan worden. Karin en ik delen al jaren de passie voor vrouwelijke kunstenaars wat resulteerde in een prachtige lezingencyclus ‘Arte delle Donne’ verzorgt in het Kunsthuis Rosmalen (2009). Karin is niet alleen een geweldige verteller, maar ook een fantastische ondernemer, een moeder van drie bijzondere kinderen, de schrijfster van diverse boeken en ga zo maar door. Petje af voor haar.
xnatascha

NATASCHA

Ik volg de colleges van Karin Haanappel al jaren – begonnen met de Basiscursus waarin ik zo veel heb geleerd over kunst én de tijd waarin die kunst gemaakt werd. 
Karin is er enorm sterk in te laten zien en begrijpen waaróm kunst in die periode op die manier gemaakt werd. Bijzonder waardevol, ik ben kunst nog meer gaan waarderen.
Ook volgde ik haar Capita Selecta met veel plezier, ik leerde altijd weer iets nieuws. Karin slaagt erin meer balans in de kunst te brengen, ze plaatst vrouwelijke kunstenaars voor het voetlicht en  geeft ze daarmee de plek waar ze thuishoren: niet onder of boven, maar naast de bekende mannelijke kunstenaars.

In juni 2017 woonde ik de zeer geslaagde themadag Maria bij, die me doet uitzien naar haar volgende themadagen. Ik kan iedereen aanraden haar colleges, cursussen en lezingen te volgen!

MARCI

Best teacher ever. – Grijp je kans mensen , ze begint weer van voor af aan.
Dear friend Karin Haanappel is al jaren mijn vaste kunstgeschiedenisdocente
Ik startte bij haar met twee jaar Algemene Kunstgeschiedenis via de Vrije Academie (2011/2012) in Den Bosch en bezette later wekelijks een vast plekje in de theaterzaal op de Universiteit in Tilburg.
Genoten van talloze collegereeksen sindsdien: Het Parijs van Isis, Herstory of Art, Camille Claudel statuaire, Victoriaanse dromen (Britse kunst en literatuur), Belle Epoque (1870-1914 Parijs)
Studiedagen ter verdieping en verbreding: Frida Kahlo en Diego Rivera, Gustav Klimt, Beroemde liefdes paren, het Impressionisme, Rodin en Claudel Erotique, de (vergeten) vrouwelijke impressionisten…
Lezingen in de Kunsthistorisch salon te Rosmalen en bibliotheken: Gooise vrouwen uit Herstory of Art, Fatale vrouwen in de kunst, Kunstenaarsparen…. Kerst in de beeldende kunst, een lezing met diner…. in een kerkje te Vught.

Deze bijzonder docente heeft vertellen tot een kunst verhevenVol passie en bezieling plaatst ze kunstenaars in hun tijd en vertelt zo het hele verhaal. Hoe ze leefde, welke kansen ze hebben kregen ,welke mogelijkheden er waren voor ontwikkeling van talent. Wat er speelde in de stad, het dorp ,de tijd. Wat was er in, hip ,welke stroming is er ontstaan en waarom. Over afgelegde paden, de reizen en voortgang. Over inspiratiebronnen ,waarom en met wie. Hoe zag die familie eruit, welke thema’s zijn er aangeraakt… Wat was er voorhanden, technisch mogelijk, praktisch en financieel.

Kunstgeschiedenis:
The story of Art…his en her story. 
Onderbouwd door jarenlang studie en zorgvuldig onderzoek, vertelt ze het hele verhaal.
Niks moet, maar nu staat de trein er.
Zin, tijd en mogelijkheden…..
ik zeg , doen.

PAULINE

Ruim 20 jaar geleden ben ik begonnen met de basiscursus kunstgeschiedenis bij Karin en nog steeds volg ik met veel plezier de steeds weer verschillende cursussen over kunstgeschiedenis. Vooral door haar duidelijke manier van lesgeven, heeft zij mijn manier van kunst beleven erg veranderd, in positieve zin! Karin is een enthousiaste verteller en doet de voorbereidingen voor de lessen en lezingen met veel passie en nauwkeurig research. Heel knap hoe zij een bekend onderwerp steeds weer op een andere manier weet te benaderen, altijd rekening houdend met de verschillende achtergronden van de cursisten. Daarnaast behandelt zij ook de vrouwelijke kunstenaars – het is haar expertise – en daardoor ontstaat een veel breder beeld van kunstenaars. Ook geeft ze altijd leuke extra informatie tijdens de lessen en weet ontzettend veel over kunst. Karin kan echt iedere vraag beantwoorden. Zo knap. Ik geniet en blijf genieten.

INES

Les krijgen van Karin is een feest, met flair en vaart wordt de geschiedenis van de kunst verteld. Maar, dat is zo boeiend, Karin geeft een beeld van de tijd waarin die kunst ontstond, dat maakt het geheel zo interessant. Zij bereidt haar lessen goed voor en zorgt voor uitstekend beeldmateriaal. Wij, haar leerlingen staan altijd versteld van haar kennis “ze weet zoveel” en vertelt het zo meeslepend: “sprezzatura”.

JESKE

FACEBOOK REVIEWS

THE STORY OF ART – KUNSTGESCHIEDENIS

 

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief
dit veld niet invullen s.v.p.

Pin It on Pinterest

Share This