Een mijlpaal is het zeker! Het eerste boek in de Nederlandse taal dat een poging doet om de vergeten vrouwelijke kunstenaars voor het voetlicht te plaatsen. Op wereld vrouwendag 8 maart 2012 zag Herstory of Art het levenslicht. Meer informatie over het boek: www.herstoryofart.nl

In de ochtend was ik te gast bij KoffieMax om met Myrna Goossen te praten over vrouwelijke kunstenaars. Een fijn en gezellig gesprek! Zie de video hieronder. Dezelfde avond werd Herstory of Art gelanceerd in een uitverkocht Singer Theater in Laren. Kortom een dag met een gouden randje.

Bekijk de uitzending hieronder.

Herstory of Art is heel goed ontvangen, maar helaas al enige tijd uitverkocht. Ook tweedehands zijn de boeken niet meer verkrijgbaar. Hoogste tijd om daar verandering in aan te brengen! Daarom verschijnt er een nieuwe, volledig herziene uitgave bij Haanappel Publishers. In de daaropvolgende jaren zullen ook Herstory of Modern Art en Herstory of Postmodern Art verschijnen. En … Ancient Herstory heeft haar virtuele deuren geopend in 2018. Het Ancient Herstory Programma is een online programma waar je, waar ook ter wereld, vanaf je eigen computer, tablet of telefoon verschillende masterclasses kunt volgen die aansluiten op de Herstory boeken.

Mijn persoonlijke missie is een egalitaire kunstgeschiedenis uit te dragen. Een kunstgeschiedenis waar mannelijke kunstenaars op gelijkwaardige voet staan met vrouwelijke kunstenaars. Een kunstgeschiedenis die start met de vroegste kunstuitingen van de moderne mens in prehistorische tijden toen er nog balans was. Zolang wij deze kennis niet hebben, kan deze ook niet tot voorbeeld dienen. Met als gevolg dat we een gekleurd geschiedenisbeeld voorgeschoteld krijgen. Het is de hoogste tijd om het verleden in het juiste perspectief te beschouwen zodat we naar een toekomst in balans kunnen groeien!

© 2012 Myrna Goossen in gesprek met Karin Haanappel

Pin It on Pinterest

Share This