Een leven zonder boeken is als een bos zonder bomen

Als kunsthistorica houd ik mij bezig met onderzoek, schrijven en het uitdragen van een egalitaire kunstgeschiedenis. Mijn specialisme betreft vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen en in het bijzonder de beeldhouwster Camille Claudel (1864-1943). Na ruim 25 jaar onderzoek schrijf ik momenteel een nieuwe, baanbrekende biografie over haar. Naar verwachting zal Camille Claudel statuaire op 8 december 2020 het levenslicht zien. Het wordt mijn derde boek. In 2010 verscheen reeds Het Parijs van Isis en in 2012 Herstory of Art. Beide boeken zijn al enkele jaren uitverkocht. Om deze herdrukken te realiseren – en andere mooie boeken uit te geven –  heb ik, samen met mijn broer Bernd Haanappel, uitgeverij Haanappel Publishers opgericht. Meer informatie: https://www.haanappelpublishers.nl/

Mijn boeken hebben allemaal een eigen website vol interessante achtergrond informatie. Door op onderstaande foto’s te klikken, kom je op de betreffende website terecht en kun je je aanmelden om op de hoogte gesteld te worden zodra de boeken leverbaar zijn.

Liefs Karin X

Kunsthistorica Karin Haanappel
www.karinhaanappel.nl
www.kunstmaaktgelukkig.nl
www.kunstgeschiedenisacademie.nl 
www.haanappelpublishers.nl

boeken

nieuwsbrief

Wil je meer #kunstmaaktgelukkig abonneer je dan kosteloos op mijn nieuwsbrief door op de foto hieronder te klikken. Regelmatig vertel ik over mijn fascinerende werk als kunsthistorisch onderzoeker, schrijver en docent. 

Pin It on Pinterest

Share This