Enkele interviews uit de afgelopen jaren

Vanaf het begin van mijn carrière als kunsthistorica ben ik te gast geweest in radio- en tv programma’s om te spreken over mijn visie op de kunstgeschiedenis. Zoals je ongetwijfeld weet – zeker als je mijn website goed hebt bekeken – ben ik een groot voorstander van een inclusieve kunstgeschiedenis ofwel een egalitaire kunstgeschiedenis, waar ruimte is voor zijn én haar verhaal ongeacht kleur of religie.

Een selectie interviews staat op deze pagina, een deel moet ik nog digitaliseren. Ook interviews in kranten, tijdschriften en op internetpagina’s staan hieronder vermeld. Je kunt door klikken naar de gewenste uitzending of interview en verder kennis maken met mijn missie. De meeste recente interviews staan bovenaan. Toch zijn ook de oudere zeker de moeite waard om te bekijken/beluisteren. Immers, herhaling = bevestiging = bestendiging en Herstory of Art needs to be told!

Veel plezier met lezen, luisteren en kijken! #kunstmaaktgelukkig

Liefs Karin X

Kunsthistorica Karin Haanappel
www.karinhaanappel.nl
www.kunstmaaktgelukkig.nl
www.kunstgeschiedenisacademie.nl 
www.haanappelpublishers.nl

Op woensdag 9 september 2020 was ik te gast bij Spraakmakers NPO Radio1 om te spreken over de documentaire Frida

Op zaterdag 19 oktober 2019 was ik te gast bij Nieuwsweekend NPO Radio1 om te spreken over Monet & het impressionisme

In het najaar 2018 werd ik geïnterviewd door Veerle Weustink voor Eva Jinek over Nederlandse vrouwelijke kunstenaars. Het interview is op 1 november 2018 online gekomen. 

Op zaterdag 29 september 2018 was ik te gast bij Nieuwsweekend NPO Radio1 om te spreken over Courbet’s L’Origine du Monde

Op vrijdag 31 augustus 2018 was ik te gast bij RTV Rijnmond om te spreken over de iconische, Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo!

Op donderdag 14 juni 2018 was ik te gast bij EenVandaag op NPO Radio1 om te spreken over het stelselmatig toeschrijven van een kunstwerk van een vrouwelijke kunstenaar aan een mannelijke kunstenaar.

Op zaterdagochtend 3 maart 2018 was ik te gast bij NPORadio1 om te spreken over Berthe Morisot.

In 2016 gaf ik een korte collegereeks over (vergeten) vrouwelijke impressionisten voor de Vrije Academie. Voorafgaand aan de cursus hebben ze mij geinterviewd over mijn visie op het impressionisme.

Maart 2016 sprak ik met Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting over de (vergeten) vrouwelijke kunstenaars in onze kunstgeschiedenis en de noodzaak van mijn boek Herstory of Art.

Eind augustus 2013 werd ik gebeld door Kirsten Zimmerman, hoofdredacteur van het tijdschrift Historica, voor een interview over mijn visie op de (vrouwelijke) kunstgeschiedenis.

Op 11 februari 2013 was ik te gast bij Studio MAX live om te spreken over de Kus in de Kunst (en net op dat moment besloot de paus af te treden).

Op maandag 17 december 2012 ben ik te gast geweest in de uitzending van Studio MAX live om te spreken over Kerst in de beeldende kunst.

Tijdens de laatste aflevering van KoffieMax op 12 april 2012 heb ik bij Myrna Goossen gesproken over kunstenaars en hun muzen.

Op 8 maart 2012 was ik te gast in de TV uitzending bij KoffieMax om met Myrna Goossen te spreken over mijn boek Herstory of Art.

In 2012 werd ik geïnterviewd door Boekentip. Ben jij benieuwd naar mijn verhaal en favoriete boeken?

Maart 2011 verscheen er een interview met mij in NRC Handelsblad: Deze week spreekt Karin Haanappel. Je ziet de vrouwen krimpen, in de oude Egyptische kunst. De aanleiding was mijn Salonlezing Het vrouwbeeld in de kunstgeschiedenis, van Venus tot Nana.

Omroep Brabant kreeg een lesje geschiedenis van kunsthistorica Karin Haanappel uit Udenhout. Karin richtte in 2009 het Instituut voor Vrouwelijke Kunstgeschiedenis op. Ze belicht vrouwen in de kunst en ze schreef het boek ‘Het Parijs van Isis’.

In februari 2010 werd ik geïnterviewd door collega kunsthistorica Sophie van Steenderen, destijds bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici (VNK).

nieuwsbrief

Wil je meer #kunstmaaktgelukkig abonneer je dan kosteloos op mijn nieuwsbrief door op de foto hieronder te klikken. Regelmatig vertel ik over mijn fascinerende werk als kunsthistorisch onderzoeker, schrijver en docent. 

Pin It on Pinterest

Share This